Termék látványterv

Ha egy terméket vagy egy elképzelést szeretnénk látványterveken keresztül megeleveníteni, először a termék részletes 3d-s modelljét kell felépíteni. Ez történhet skiccek, tervrajzok alapján, de elkészíthetjük termék fotókból is. A 3d-s modellt ezután a rá jellemző anyagokkal és textúrákkal látjuk el.

Az elkészült modelleket többféleképpen is felhasználhatjuk.:

  • elérhetővé tehetjük tervezők, építészek, designer-ek, vagy értékesítők számára hogy népszerűsítsék a terméket,
  • készíthetünk steril stúdió környezetben készített látványterveket (például webshopok felületére, ahol a terméken van a fő hangsúly. Előnye, hogy nem kell a terméket legyártani, szállítani, stúdiót és fotóst bérelni.),
  • elhelyezhetjük a modelleket teljesen kidolgozott tetszőleges 3d-s környezetben, melynek eredményeképpen a termékről fényképszerű 3d látványterveket készíthetünk.

Lehetőség van olyan megoldásra is amikor kész termékek fotóihoz készítünk 3d-s környezetet, amit utólag összevágunk és retusálunk. Professzionális és szintén költséghatékony megoldásról van szó. A látványterveket felhasználhatjuk szórólapok, katalógusok, különböző kiadványok grafikai alapanyagaként, de akár óriásplakátra szánt nagyfelbontású képeket is renderelhetünk belőle. Nagyon kedvelt megoldás, mert gyors, látványos, és költséghatékony.