Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink

3D Építészeti látványtervezés – Homlokzati látványterv készítésberuházóknak, építészeknek, magánszemélyeknek…

A látványterv készítés mára már külön iparággá nőtte ki magát. Komplexitása és nagy hardverigénye miatt különösen igaz ez az építészeti látványterv készítésre.

Az építészeti látványterveket építészek, beruházók, építtetők, és magánszemélyek egyaránt használják. A látványterv nagy segítség családi házak felújítása során, óriási lehetőség a hotelek, lakóparkok, társasházak prezentációja és értékesítése alkalmával.

A homlokzati látványterv készítés során különösen nagy figyelmet fordítunk a bevilágításra, és a növényzet kidolgozására. Munkáink során a valósághű ábrázolás érdekében helyszínen készített drón felvételeket, speciális képeket és 3D-s modelleket használunk.

Képeinken a fényekkel, a tükröződésekkel, a napszakok vagy az évszakok megválasztásával keltjük életre a tervezők, belsőépítészek, és lakberendezők elképzeléseit. Az építészeti, vagy más néven homlokzati látványtervek hatalmas segítséget nyújtanak az építtetőknek és a beruházóknak, mert a legtöbb esetben a kivitelezés megkezdésekor már lehetőség nyílik az ingatlanok és lakások értékesítésére. A látványterveket el tudjuk készíteni nyomdai célra szánt nagy felbontású képek formájában is, amit óriásplakátokra, molinókra lehet kiváló minőségben nyomtatni. Gyakran használjuk a képeket prospektusok, katalógusok, és más nyomtatásra szánt grafikai anyagok részeként is.


Belsőépítészeti látványtervezésbelsőépítészeknek, magánszemélyeknek, beruházóknak ingatlan értékesítéshez…

A belsőépítészeti látványtervek készülhetnek belsőépítészek tervekből, magánszemélyek elképzelései alapján, vagy ingatlanértékesítéshez az építés korai szakaszában (akár inspirációs képek alapján).

A bevilágítást a napszakoknak megfelelően választhatjuk. Készíthetünk éjszakai, vagy naplementés hangulatot, és a berendezést akár több színváltozatban is megtekinthetjük. Tetszőlegesen cserélhetjük a bútorokat és a kiegészítőket a virtuális térben.

Az elkészült képeket sokféleképpen felhasználhatjuk. Készíthetünk weboldalra szánt képeket, nagy felbontású nyomdai célra készített grafikákat, vagy speciális VR eszközökre optimalizált látványterveket.

Ha belsőépítészeti látványterveket szeretnénk készíteni, fontos minden olyan lényeges információt összegyűjteni, amelyek a belső tér formálásához, és felépítéséhez szükségesek. Ezek az információk a következők.

 • 3ds modell, építészeti „cubus”. A tervezés fázisában az építészirodák és a belsőépítészek rendelkeznek 3ds modellel, mely jó kiindulási alap lehet a látványtervek elkészítéséhez. A következő fájl formátumokat tudjuk használni: obj, fbx, dwg, 3ds, max.
 • Alaprajzok, falnézetek, bútorrajzok. Amennyiben már tervezés alatt álló épületről, vagy helyiségekről szeretnénk készíteni látványterveket, biztosan rendelkezünk alaprajzokkal, felmetszetekkel, és egyéb tervdokumentációkkal. Ezek alapján pontosan képet kapunk a belső elrendezésről, a bútorokról, és az egyéb kiegészítőkről. Az sem jelent problémát, ha még nem egyeztettél tervezővel, tapasztalt belsőépítészeink segítenek a design tervezésben.
 • Inspirációs képek. Ha olyan látványtervekre van szükséged, melyekkel már a tervezési fázis előtt szeretnéd értékesíteni az újépítésű ingatlanokat, vagy egy használt ingatlan eladásának esélyét szeretnéd növelni, úgy inspirációs képek és egy rövid leírás alapján is tudunk dolgozni.
 • Bútorzat, lámpák, kiegészítők. A legtöbb esetben a tervek tartalmaznak minden fontos információt erre vonatkozóan. Ha inspirációs képek alapján dolgozunk, szükségünk lesz a bútorok képeire, és méreteire.
 • 3D-s modellek: következő lépésként elkészítjük a térbeli modelleket, melyeket színekkel, textúrákkal látunk el. A textúrákat e-mailben, vagy wetransfer-en juttathatod el nekünk, jpg, pdf, tiff, vagy png formátumokban.
 • Rövid leírás. Fontos minden olyan kérést egyeztetni a munka kezdése előtt, amely végül hatással van a végeredményre. Egy rövid leírás nagy segítségünkre lehet a képek felbontására vonatkozóan, vagy például a napszakokra jellemző bevilágítás módjának kiválasztásában. Pontosíthatjuk az elérni kívánt hangulatot, a szín és anyag variációkra vonatkozó plusz kéréseket is.
 • Ha minden információ adott, akkor elkészítjük első körös rendereket, amit a javítások és a részletek kidolgozása után a végleges, jó minőségű nagy felbontású látványterv követ majd.

3D tárgymodellezés

Ha egy terméket szeretnénk a látványtervezés során használni, először a termék 3d-s modelljét kell megrajzolni. A 3d-s modellt ezután a rá jellemző anyagokkal és textúrákkal látjuk el.


Termék vizualizáció – termékfejlesztéshez, értékesítéshez, prezentációkhoz…

 • elérhetővé tehetjük tervezők, építészek, designer-ek, vagy értékesítők számára hogy népszerűsítsék a terméket,
 • készíthetünk steril stúdió környezetben készített látványterveket (például webshopok felületére, ahol a terméken van a fő hangsúly. Előnye, hogy nem kell a terméket legyártani, szállítani, stúdiót és fotóst bérelni.),
 • elhelyezhetjük a modelleket teljesen kidolgozott tetszőleges 3d-s környezetben, melynek eredményeképpen a termékről fényképszerű 3d látványterveket készíthetünk.

A termékekről készíthetünk nagyfelbontású képeket, nyomdai anyagokat, katalógusokat, szórólapokat. Nagyon közkedvelt megoldás, mert gyors, látványos, és költséghatékony.


Műemlék, templom rekonstrukció

Látványterveinkkel nem csak előre tekinthetünk, bizonyos esetekben életre kelthetjük a múltbéli épületeket, városrészeket. Ha rekonstruálni kell egy műemlék jellegű épületet, kastélyt, várat, vagy templomot, a látványtervek kiváló eszközként szolgálnak erre a célra is.


Virtuális 360 fokos Panoráma – mobilon, tableten, weboldalakon, VR eszközökön…

A látványterveket ma már sokféle célra, sokféleképpen fel lehet használni. Az egyik leglátványosabb módja, amikor 360 fokban körbe forgatható panorámákat készítünk. Ha a panorámákat több ponton elhelyezzük a 3d-s lakásban, a panorámák összefűzhetők, és a tér teljes egészében bejárhatóvá válik.

Kétféleképpen is használhatjuk ezt a technológiát.

 • Felhasználhatjuk weboldalak forráskódjaiba illesztve, így a  monitoron, vagy telefonunk segítségével a térben körbe forogva csodálhatjuk a terveket és a lakásokat.
 • A VR eszközökkel 360 fokos valódi 3d-s hatást is elérhetünk. Valóságosnak érzékeljük a körülöttünk térben álló tárgyakat, néhány eszköz pedig még arra is képes, hogy 5 méteres távolságon belül sétálva körbe nézzünk. Nem csoda hogy ez a legkedveltebb és leg exkluzívabb módja a  prezentációnak.

Kiállítási pavilonok – standok – Rendezvény helyszínek

Gyakran készítünk látványterveket kiállítási pavilonokról, standokról, rendezvények díszleteiről, sokszor többféle színvariációban.