Belsőépítészeti látványtervek

Belsőépítészeti látványtervezésbelsőépítészeknek, magánszemélyeknek, beruházóknak ingatlan értékesítéshez…

A belsőépítészeti látványtervek készülhetnek belsőépítészek tervekből, magánszemélyek elképzelései alapján, vagy ingatlanértékesítéshez az építés korai szakaszában (akár inspirációs képek alapján).

A bevilágítást a napszakoknak megfelelően választhatjuk. Készíthetünk éjszakai, vagy naplementés hangulatot, és a berendezést akár több színváltozatban is megtekinthetjük. Tetszőlegesen cserélhetjük a bútorokat és a kiegészítőket a virtuális térben.

Az elkészült képeket sokféleképpen felhasználhatjuk. Készíthetünk weboldalra szánt képeket, nagy felbontású nyomdai célra készített grafikákat, vagy speciális VR eszközökre optimalizált látványterveket.

Ha belsőépítészeti látványterveket szeretnénk készíteni, fontos minden olyan lényeges információt összegyűjteni, amelyek a belső tér formálásához, és felépítéséhez szükségesek. Ezek az információk a következők.

  • 3ds modell, építészeti „cubus”. A tervezés fázisában az építészirodák és a belsőépítészek rendelkeznek 3ds modellel, mely jó kiindulási alap lehet a látványtervek elkészítéséhez. A következő fájl formátumokat tudjuk használni: obj, fbx, dwg, 3ds, max.
  • Alaprajzok, falnézetek, bútorrajzok. Amennyiben már tervezés alatt álló épületről, vagy helyiségekről szeretnénk készíteni látványterveket, biztosan rendelkezünk alaprajzokkal, felmetszetekkel, és egyéb tervdokumentációkkal. Ezek alapján pontosan képet kapunk a belső elrendezésről, a bútorokról, és az egyéb kiegészítőkről. Az sem jelent problémát, ha még nem egyeztettél tervezővel, tapasztalt belsőépítészeink segítenek a design tervezésben.
  • Inspirációs képek. Ha olyan látványtervekre van szükséged, melyekkel már a tervezési fázis előtt szeretnéd értékesíteni az újépítésű ingatlanokat, vagy egy használt ingatlan eladásának esélyét szeretnéd növelni, úgy inspirációs képek és egy rövid leírás alapján is tudunk dolgozni.
  • Bútorzat, lámpák, kiegészítők. A legtöbb esetben a tervek tartalmaznak minden fontos információt erre vonatkozóan. Ha inspirációs képek alapján dolgozunk, szükségünk lesz a bútorok képeire, és méreteire.
  • 3D-s modellek: következő lépésként elkészítjük a térbeli modelleket, melyeket színekkel, textúrákkal látunk el. A textúrákat e-mailben, vagy wetransfer-en juttathatod el nekünk, jpg, pdf, tiff, vagy png formátumokban.
  • Rövid leírás. Fontos minden olyan kérést egyeztetni a munka kezdése előtt, amely végül hatással van a végeredményre. Egy rövid leírás nagy segítségünkre lehet a képek felbontására vonatkozóan, vagy például a napszakokra jellemző bevilágítás módjának kiválasztásában. Pontosíthatjuk az elérni kívánt hangulatot, a szín és anyag variációkra vonatkozó plusz kéréseket is.
  • Ha minden információ adott, akkor elkészítjük első körös rendereket, amit a javítások és a részletek kidolgozása után a végleges, jó minőségű nagy felbontású látványterv követ majd.